Téka-díjas gyermekkönyvtárosunk

Mistéth Erika

Téka-díjat azok a könyvtárosok kapnak, akik legalább 25 éve Pest megye könyvtárügyében tevékenykednek.

25 év fáradhatatlan munkája közben generációk nőttek fel Erika kezei alatt, s az egykori gyerekek szülőként is szívesen hozzák vissza a saját csemetéiket, hiszen szép emlékeik maradtak a könyvtárról, s elsősorban a „könyvtáros néniről”.

Segítőkész, odafigyelő, ösztönző személyisége barátságost, vidám légkört teremt, így még a zárkózottabb gyerekek, szülők is megnyílnak előtte előbb-utóbb.

Szépérzékének, kreativitásának eredménye, hogy a szűkös, ablaktalan gyermekrészlegben mindig jókedv uralkodik. A legifjabbak rendre gyönyörködhetnek saját és társaik alkotásaiban, az évente több alkalommal meghirdetett rajzpályázatra beérkezett művekből készített kiállításokon, amelyek mind-mind az ő keze nyomát dicsérik. De nem csak alkotásra, hanem a tudás megszerzésére is buzdítja az ifjúságot. Ha kell, akár együtt olvassák a kötelezőket, vagy a rejtvények, versenyfeladatok megoldásaihoz segíti eljutni olvasóit. Különösen szép teljesítmény részéről, hogy az évek alatt sokszorosára növekvő városban a mai napig egyedül viszi a gyermekrészleget.

A könyvtár minden dolgozója szeretettel gratulál Mistéth Erikának a megérdemelt díjhoz!