Új év, új könyvek

0-6 éveseknek

a legbátrabb jakLu Fraser: A ​legbátrabb jak

Finom, puha, göndör szőrével és aprócska patáival Jakab a legaranyosabb kis jak. De… ő már nem akar kicsi lenni! Nagyon szeretne felnőni, hogy végre olyan lehessen, mint az igazi nagy jakok. De mi van akkor, ha vannak dolgok, amiket csakis a kis jakok tudnak megtenni?

Csodálatos, verses történet arról, hogy tökéletesek vagyunk… éppolyan tökéletlenül, ahogy születtünk.

kalandok a ló csoportbanSzabó Borbála: Kalandok ​a Ló csoportban

MICSODA? LÓ CSOPORT?
Te hallottál már ilyen furcsa nevű ovis csoportról? Képzeld, ezt a gyerekek találták ki, sőt ők mentek el a hivatalba (felnőtt nélkül!), hogy megváltoztassák a nevüket. Az egyöntetűen utált délutáni alvás ügyében is intézkedtek, és az óvó néninek is szereztek lovagot.

Bizony, ez egy ilyen vicces ovi, és ezek nagyon vicces mesék! Baranyai (b) András is sokat nevetett, miközben a képeket rajzolta.

HA ELOLVASOD EZT A KÖNYVET, TE IS A LÓ CSOPORTBA AKARSZ MAJD JÁRNI!

széna bogi és a kócos szombatBodor Panna: Széna ​Bogi és a kócos szombat

Széna Boginak rengeteg terve van a hétvégére! Szeretne
gyurmázni,
palacsintát sütni,
kuckót építeni,
fodrászosat és postásat játszani,
és még a nagyit is meglátogatná.

Mert anya meg apa hét közben mindig azt mondja, hogy majd hétvégén ráérnek – de hogy fog ennyi minden beleférni egy napba? Tölts Széna Bogival egy felejthetetlen szombatot, és meglátod!

7-10 éveseknek

a medve, az angyal és a teliholdBrigitte Weninger: A ​medve, az angyal és a telihold

A medve és az angyal élénk beszélgetést folytatnak a holdról. Ami néha kerek és fényes, néha egyáltalán nem is látszik, néha csak egy félkorong. Miközben beszélgetnek, rengeteg történet jut eszükbe. Egészen pontosan huszonnyolc, pont annyi, ahány éjszaka van egy holdfázisban. Csupa olyan történet, amelyre a gyerekek szeretnek elaludni.

balatoni kacsavészJeney Zoltán: Balatoni ​kacsavész

Lehetséges, hogy egy tündér megbetegszik? Hogy egy egész tó gyengélkedik? Hogy a kacsák kétségbeesnek? Mit keresnek sellők a Balatonban? És hogy kerül oda egy óriáspolip? Akárhogy is van, Hany Istók, a Fertő tó fenegyereke segít, ahol csak tud. De főleg, ahol akar. És ha segítségért kiált a tó, a nád, a sás népe, ő azonnal ott terem, nem kell kétszer kérni. De elolvasni, hogy mit művel, többször is érdemes.

sárkányok fővárosaM. Kácsor Zoltán: A ​sárkányok fővárosa

„– ​Mondd csak, befizetted már az adódat? – kérdi egy szigorú tekintetű sárkány, aki akár folyóhossznyi lángot is képes fújni, ha a kérdésre rossz választ kap.”
Igen, Háromig Számolok, a Sárkánytörvény című 2. kötetből megismert kincstárnok visszatér!

Ám a mindig precíz és szigorú sárkány most maga kerül slamasztikába. De vajon mekkora vétség az, ha a kincstárnok elszámolja Leiszút Feliszút adóját? És melyik a jobb: a törvény minden betűjét betartani még akkor is, ha azzal egy gonosztevőnek segítünk, vagy szövetkezni egy adócsalóval, és leleplezni az évezred legnagyobb összeesküvését?

Tűzfészket, a sárkányok fővárosát olyan veszély fenyegeti, amilyennel a lakóinak évszázadok óta nem kellett szembenézniük. A vaskalapos Háromig Számolok csak úgy mentheti meg az otthonát, ha elfogadja, hogy az élet nem mindig fekete-fehér. Vajon egy rókaképű sárkány, egy különc tűzdzsinn és egy önmagával örökösen vitatkozó háromfejű fenevad segítségével szembeszállhat az ismeretlen ellenséggel? És vajon ki mer a sárkányokkal újat húzni?

10-14 éveseknek

ész nélkülJeff Kinney: Ész ​nélkül

Greg Heffley számára a suliba járás nem egy kimondott örömünnep. Úgyhogy amikor kiderül, hogy az önkormányzat be akarja záratni a rosszul muzsikáló intézményt, nem viseli meg túlzottan a hír.

Amikor azonban rájön, hogy így másik iskolába kell majd járnia, mint
a legjobb barátjának, Rowley-nak, egyből észhez kap. Vajon Greg és az osztálytársai meg tudják menteni a sulijukat a süllyesztőtől? Vagy az osztályharc elbukik, és egyes kerül a Ropi-naplóba?

Na de hogy jutott egyáltalán erre a sorsra a suli? Ismerd meg a Ropi-világ legújabb kalandját!
 

bonjour parisRachel Renée Russell: Bonjour ​Paris

Juj, de sikkes! Nikki Párizsba megy?! Légy részese kalandjainak!
Hagyd, hogy kiragyogjon belőled a benned élő ZIZI!

néró tornyaRick Riordan: Néró ​tornya

A ​nagy sikerű Apollón próbái-sorozat lélegzetelállító, izgalmakban bővelkedő fináléja végre megérkezett!

Mi vár Apollónra? A görög istent egy Lester Papadopoulos nevű tinédzser szánalmas, halandó alakjában száműzték le a Földre. Vajon végre elfoglalhatja ismét a trónját az Olimposzon?

Lester a Jupiter Táborból ismert félvér barátai segítségével számtalan veszélyt túlélt. A vérszomjas gúlok, egy gonosz római király és élőhalott serege, valamint az ördögi Caligula és Commodus császárok támadását is. Az egykori isten és félvér gazdája, Meg, most egy prófécia nyomába ered, amit Ella, a hárpia leplezett le. Az utolsó próbatétel New Yorkban, Néró tornyában várja Lestert.

Vajon Megnek sikerül végleg leszámolnia az apjával? A pipogya Apollón szembe mer nézni ősellenségével, Püthónnal? Van-e bárki is a Félvér Táborban, aki a hőseink mellé áll?

Ismeretterjesztők

így működik a lelkedBarcs Kriszta: Így ​működik a lelked 

Néha ​olyan zavarosak a dolgok… Ki érti, mi zajlik odabent, a lelkünkben? Amikor félünk a másnapi dolgozattól, vagy örülünk, mert bevettek a focicsapatba; amikor mérgesek vagyunk, mert összevesztünk a legjobb barátunkkal, és büszkék vagyunk, mert sikerült megtanulni biciklizni; amikor vágyunk egy kiskutyára, és hiányzik a távol élő nagyink: mit lehet ilyenkor tenni? Mitévők legyünk, ha félünk? És ha szerelmesek leszünk? Mit kezdjünk a haragunkkal? És a rémálmainkkal? Miért álmodunk egyáltalán?

Érezted már úgy, hogy olyan jó volna kigombolyítani a sok érzést és gondolatot, ami benned van? Ebben lesz segítségedre ez a könyv, amelyben megismerkedhetsz a lélekmanókkal, a Gondolatsárkányokkal, az Akarnokkal, a Sehallselát Behemóttal és még néhány titokzatos lénnyel, akik segítenek rendet tenni ebben a sokféleségben.

„Ahhoz, hogy gyermekünk sikeresen boldoguljon az életben, alapvető fontosságú, hogy képes legyen jól tájékozódni az érzelmek világában. Ez a könyv belső jelzőrendszerünk megismerésére hív, segíti az érzelmi tapasztalatok megértését, és kiváló lehetőséget teremt arra, hogy szülő és gyermek között bensőséges beszélgetések alakuljanak ki az érzelmekről.”

Minden új könyvünket megnézhetitek, ha az alábbi képre kattintotok az egérrel, vagy (tableten és okostelefonon) koppintotok az ujjatokkal.

könyvborítók