Gyerekkönyvek kuckózáshoz

0-6 éveseknek

Amikor dühös vagyokNanna Neßhöver: Amikor ​dühös vagyok!

„Mindenkinek lehet rossz napja! Milónak, a kismajomnak csapnivalóan indult a reggele. Jól feldühítette magát. Ez bizony rossz érzés. Ráadásul a mérge csak nem akar elpárologni. Szerencsére Milón kívül sok állatlakója van a vadonnak, akik már ismerik ezt az érzést, és igyekeznek jó tanácsokat adni a kismajomnak.
Dühöt a gyerekek és a felnőttek egyaránt érezhetnek. Könyvünk erről az alapérzelemről szól.

beni és a kisbálna téli kalandjaiBenji Davies: Beni ​és a kisbálna téli kalandja

Múlt nyáron Beni megmentett egy bálnabébit, akit a partra sodort a vihar. Azóta beköszöntött a tél, és Beni nagyon szerette volna viszontlátni kis barátját. Csak várt és várt és várt. Talán egy újabb vihar ismét összehozza a barátokat?
Elragadó történet bátorságról és barátságról, mely örök tanulságot tartogat: jótett helyébe jót várj.

Brúnó bemutatja BudapestetBartos Erika: Brúnó ​bemutatja Budapestet

Mit néznél meg Budapesten, ha csak néhány napod volna a városjárásra?

Az építészmérnök végzettségű meseíró, akit a legtöbben Bogyó és Babóca sorozatáról ismerhetnek, gyerekszemmel mutatja be a főváros legszebb részeit az olvasóknak.
Ez a könyv tömör válogatást nyújt a Brúnó Budapesten sorozat fejezeteiből.

Ez a legszebb napBritta Sabbag: Ez ​a legszebb nap!

Az eső úgy zuhog, mintha dézsából öntenék! Medve nem így képzelte el ezt a napot. De barátja, Hód meggyőzi, hogy bújjon ki a medvebarlangból. Úgy döntenek, hogy a szakadó eső ellenére is jól fogják érezni magukat. És ha egyszer elhatározták, akkor az úgy is lesz! Rájönnek, hogy a jókedv az apró örömökben rejlik. Amikor végül kisüt a nap, már tudják, hogy a boldogság csak választás kérdése.
Britta Sabbag két barát történetén keresztül mesél arról, hogy a szürke hétköznapok is lehetnek színesek és vidámak, ha tudatosan odafigyelünk erre. Hiszen minden napunk annyira lesz szép, amennyire mi magunk azzá tesszük.

MIt csinálunk karácsonykor? Andrea Erne: Mit ​csinálunk karácsonykor?

A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötetét lapozgatva a kisgyerekek az adventi időszakkal és karácsony ünnepével ismerkedhetnek. Megtudhatják többek között, mit ünneplünk karácsonykor, hogyan készülődünk a karácsonyra otthon és az óvodában.

Ismerjük meg a világot, lépésről lépésre – együtt, minden nap. A Mit? Miért? Hogyan? Mini sorozat a legkisebbekkel ismerteti meg környezetünk titkait. Kötetei egyszerű és szemléletes válaszokat adnak a kicsik kérdéseire. A játékos elemek, a kedves rajzok, a kinyitható ablakok és a kornak megfelelő magyarázatok a könyv minden oldalát élvezetessé teszik.

Pamacs az állatkertbenNicola Slater: Pamacs ​az állatkertben

A különleges lapozó oldalain Pamacs cica az állatkertben barangol. A kihajtható oldalakon a kis olvasók újabb és újabb érdekes apróságokat fedezhetnek fel, a gyermekkel együtt olvasgató felnőttnek pedig a részlet gazdag képek rengeteg kedves történethez nyújtanak alapanyagot és ihletet. Kellemes, vidám mesélést!

7-10 éveseknek

A titkos ajtóMarliese Arold: A ​titkos ajtó

„Max ​a megadott házszámot kereste. A 27-est könnyedén megtalálta. Utána végtelennek tűnõ, elvadult sövény következett. Végigkerekezett az utcán, ami végül egy erdei útba torkollott. 29-es számú kaput vagy házat nem talált.
Dühösen állt meg. Teljesen kifulladt, úgy igyekezett, hogy idõben érkezzen. Semmi esetre sem szeretett volna elkésni mindjárt az elsõ alkalommal. Márpedig most nagyon úgy nézett ki, mintha becsapták volna. Érezte, hogy úrrá lesz rajta az elkeseredés.
Elindult lassan visszafelé, miközben azon dühöngött, hogy feleslegesen tette meg az utat. Amikor nagyjából a sövény feléhez ért, meglepõdve befékezett. Ezúttal ott állt egy magas kovácsoltvas kapu, rajta jól láthatóan kunkorodott a 29-es szám. A jobb szárnyán még postaláda is lógott.
Max fejcsóválva szállt le a kerékpárról.
Ez lehetetlen. Ez a kapu az elõbb még egész biztosan nem volt itt. Tutira észrevettem volna. Képtelenség – mormogott magában.”
Vajon hová vezet a titokzatos kapu? Kik laknak a szellemkertben? Milyen próbatétel vár Maxre? Mi az a cerberusparittya! Csupa izgalom, csupa talány ez a könyv, mely felhőtlen szórakozást nyújt a kalandvágyó ifjú olvasóknak.

Egy karácsonyi manó naplójaBen Miller: Egy ​karácsonyi manó naplója

Tógi egész életében arra vágyott, hogy karácsonyi manó lehessen. De azt nem sejtette, milyen bonyolult dolog a játékkészítés – főleg, ha közben rengeteg kalamajkába is keveredik. De hogy kerülnek a képbe plüss makik és beszélő rénszarvasok? És ki lehet a titokzatos játéktolvaj, akinek Tógi többször is keresztezi az útját? Ben Miller kalandos karácsonyváró könyvéből minden kiderül!

A kiskutya, aki rénszarvas akart lenniBella Swift: A ​kiskutya, aki rénszarvas akart lenni

Anna családjának rengeteg gondja akad karácsony előtt, és mindenki megállás nélkül zsörtölődik. Milli, a kis mopsz azt kívánja, bárcsak rénszarvas lehetne, hátha akkor vissza tudná hozni az ünnepi hangulatot. Sárgarépát eszik, próbál agancsot és világító piros orrot szerezni, de egyik terve sem válik be. Ráadásul sok galibát okoz, amivel csak tovább rontja az otthoni helyzetet. Végül úgy dönt, nincs más megoldás: el kell mennie az Északi-sarkra, hogy magától a Mikulástól kérjen segítséget!

A felhőszoba titka

Gina Mayer: A ​felhőszoba titka 

MINDEN NAPSZAKNAK MEGVAN A MAGA VARÁZSLATA…
Ha szivárvány ragyog az égen, akkor Luca órarendjében ez áll: fényúszásóra és felhőtan. Ő és az ikertestvére, Nóra ugyanis egy titkos varázslóiskolába járnak, ahol éjjeli és nappali tagozaton tanulják a mágiát.
Luca szereti az új iskoláját, csak a felhőtanóra rettenetesen unalmas. Ám egyszer csak egy kivételes helyettesítő tanár tűnik fel a varázslóiskolában, és a lány egyszerre megérti, milyen izgalmas üzeneteket közvetítenek a különféle felhők. Az egyetlen gond csupán az, hogy folyamatosan egy fura, rejtélyes fiúval, Éliással kell együtt dolgoznia, aki valami egészen sötét titkot őrizhet…

Háztáji  nyomozásKovács Attila: Háztáji ​nyomozás

Képzeld el, hogy Zselyke, a furfangos macska bemutat egy Bojtosnak, a kutyusnak, aki egy szempillantás alatt megtanít mindenre, amit a J és Ly betű használatáról tudnod kell: nincs több magolás, unalmas gyakorlás!
Csakhogy a bohókás eb elveszett!
Zsejke végigvezet a tanyán, hogy megkeressétek a csavargó nyelvtantudóst, és mire a kaland végére értek, Bojtos talán már nem is tudna neked semmi újat megtanítani!
A (N)agykaland-sorozat kötetei a tantervet érintő kiemelt témákat dolgozzák fel. Az olvasók maguk döntik el, hogyan folytatódjon a történet. A választást játékos feladatok teszik még izgalmasabbá.

HalálkaBarbara Cantini: Halálka

Halálka egy kislány, de nem olyan, mint a többiek: ő egy zombilány.

A Málladozó Villában él Néhay nénivel és egyetlen barátjával Bu Songgal, egy albínó agárral, akivel sülve-főve együtt vannak.
Halálka szeretné, ha lennének vele egykorú barátai, akikkel játszhatna. Ám a néni megtiltotta neki, hogy mások előtt mutatkozzon: megijednének tőle.
Egy nap azonban elérkezik a megfelelő alkalom: halloween ünnepe!
Halálkának még csak be sem kell öltöznie…
De mi lesz, ha a többi gyerek rájön, hogy Halálkán nincs is jelmez?

10-14 éveseknek

A rosszfiúkAaron Blabey: A ​rosszfiúk 1. 

Mr. Farkas, Mr. Cápa, Mr. Kígyó és Mr. Piranha.

Ők a rosszfiúk, ezt mindenki tudja. Ijesztőek, veszélyesek, és hát… rosszak.
Csakhogy ezek a srácok nem akarnak többé rosszfiúk lenni. Hősök akarnak lenni, akikre mindenki felnéz. És a hősök valódi hőstetteket visznek véghez. Akkor is, ha azzal épp senkin sem segítenek…
Őrületesen vicces képregény, amelyre mindig is vágytál! Gyerünk, ismerd meg
a rosszfiúkat!

Az igazi galambok üldözik a bűntAndrew McDonald: Az ​Igazi Galambok üldözik a bűnt

Hogy kik azok az Igazi Galambok?
A bűnüldözés elszánt hősei, kiknek bandáját maga az álcázás mestere vezeti!
Megoldják a rejtélyeket!
Hová tűnt az összes morzsa a parkból? Ki állít csapdát a denevéreknek? Megelőzhető-e egy rémséges vacsorakatasztrófa? Az Igazi Galambok kiderítik!
Még sosem volt ilyen menő a bűnüldözés!

Hogyan szambázott be Anja Fröhlich · Patrick Krause: Hogyan ​szambázott be a gáz bratyóm a bulimra…

Domi
EMBEREK, FELADOM! Minden csaj örök rejtély, amit még DJ DOMI sem képes megfejteni. Ezért aztán megalapítottam az FCSN-t: FUN CSAJOK NÉLKÜL. A hétvégén pedig felesketem a srácokat e minden idők legtitkosabb klubjának a szabályaira!

Katinka
MICSODAAA?
Domi a hétvégén szintén otthon lesz? Pedig már alig vártam, hogy végre egy nyugodt csajbulit rendezzek. Még szerencse, hogy rendszeresen elolvasom őurasága titkos naplóját, így értesíthetem a barátnőimet. Ezt a FUN CSAJOK NÉLKÜL klubot pedig jobb, ha a bratyóm máris elfelejti…

Kitör a frász!Serena Valentino: Kitör ​a frász!

Bizonyára mindenki úgy gondolja, hogy jól ismeri Szörnyella történetét: egy boldog pár, két hűséges kutya, tizenöt csupa pötty kutyakölyök – és egy nő, akinek minden vágya, hogy csodás szőrmét készítsen ezeknek a kiskutyáknak bundájából. Sőt, London összes kis dalmatája kell neki, mind a százegy. De mégis ki ez az ördögi nőszemély? Az emlékezetes autóbaleset, a kutyák elrablása, és a szőrmebundák mániákus imádata előtt volt egy másik Szörnyella. Őt ismerhetjük meg ebből a történetből, amit a saját szavaival mesél el. Mert még a legelvetemültebb gonosztevőknek is vannak őszinte barátaik, igaz szerelmeik és nagyratörő álmaik. Hiszen a világon semmi sem egyszerűen fekete és fehér. A nagy sikerű, izgalmasan sötét hangvételű sorozat legújabb részében maga Szörnyella, a dalmaták rettegett réme kalauzolja el az olvasót a bonyolult női barátságok, az anya-lánya kapcsolat és a pusztító vágyak világába.

A 25-ös cella foglyaRichard Paul Evans: A ​25-ös cella foglya

A Meridian Középiskola tanulóinak szemében Michael Vey csupán egy teljesen átlagos, hétköznapi, tizennégy éves srác. Michael azonban minden, csak éppen nem hétköznapi – ami azt illeti, egészen felvillanyozza a környezetét.

Amikor Michael legjobb barátja, Ostin Liss és a csinos szurkolólány, Taylor Ridley véletlen felfedezést tesz, hirtelen ráébrednek, hogy Michaelen kívül más hasonló képességű gyerekek is élnek a világon. Ráadásul valaki vagy valami elszántan vadászik rájuk.

Miután Michael édesanyját elrabolják, a fiú csakis saját eszére, különleges erejére és barátai segítségére számíthat, ha szembe akar szállni a vadászokkal, hogy kiszabadítsa őt és megmentse a többieket.

Holderüst és éjsötétRojik Tamás: Holdezüst ​és éjsötét 

Miután egy különös öregasszony néhány magot ad Jancsinak, hogy ültesse el, meghökkentő események sorozata indul el a fiú életében. Az anyja, akit sosem ismert, és fotó sem maradt róla, egyszer csak megjelenik egy régi fényképen. Az addig alacsony, vékony fiú hirtelen nőni kezd, és olyan dolgokat is lát, amit úgy tűnik, a körülötte lévők nem. Amikor megismerkedik Sárával, rádöbben, hogy a magokból kinőtt fán keresztül egy másik világra nyílik kapu – ahol nem csak jószándékú lények élnek.

A Vasorrú vezette, népmeséinkből jól ismert alakok célja, hogy átvegyék az uralmat a lenti világban, a Földön. Az egyetlen akadályt Jancsi jelenti, akinek, miközben próbálja megfejteni az igazságot az anyjáról, fel kell nőnie a feladathoz, hogy megakadályozza Vasorrút és társait a tervük végrehajtásában.

Ismeretterjesztők

Autók, teherautókUrsula Weller: Autók, ​teherautók

A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötete különböző járművekkel ismerteti meg az apróságokat. Megtudhatják, az autók mellett milyen járművek közlekednek az utakon, milyen gépek dolgoznak az építkezéseken, mivel szállítják az árukat az üzletekbe, miért kell az autót szerelőhöz vinni.

Az óceán világa egy teknős szemévelCatherine Barr: Az ​óceán világa egy teknős szemével

Kövesd a tengeri teknőst, és fedezd fel az óceánok minden zegzugát a napsütötte vízfelszíntől kezdve egészen a koromsötét mélytengerekig.

Ennek a lenyűgöző könyvnek a segítségével megismerheted Földünk óceánjait, a bennük élő növényeket és állatokat, továbbá megtudhatod, milyen folyamatok zajlanak az őket körülvevő csodálatos környezetben. A szemed láttára kelnek életre az óceánok, és kiderül számodra, hogy mit tehetsz a megmentésük érdekében.

Miért szaglásznak a kutyák?Nick Crumpton: Miért ​szaglásznak a kutyák?

Minden kutyaimádó figyelmébe!

Elgondolkodtál már azon, miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját, vagy miért tettetik halottnak magukat? Szeretnéd tudni, hogyan társalognak négylábú barátaink? Ha kíváncsi vagy, miért csóválják a farkukat a kutyák, olvasd el ezt a könyvet, és válj a világ kedvenc háziállatának szakértőjévé!

Mackó karácsonyi böngészőjeDudás Gergely: Mackó ​karácsonyi böngészője

Mackó imádja az ünnepeket, főképp a karácsonyt. Szeretné minden barátját vendégül látni, de az előkészületek fárasztóbbak, mint gondolta. Segítesz neki? Meg kell keresnie az elveszett ajándékot, hogy becsomagolhassa, a karácsonyi gyertyát és csillagot, majd a vendégfogadásra szánt nyalókát is be kell szereznie, a tortát és az aprósüteményeket pedig gondosan kiválogatnia.
Mackóhoz minden barátja ellátogatott karácsony este, de a vendégfogadás csak a te segítségeddel sikerülhetett!

Izgalmas képrejtvények és grafikus feladványok várnak megoldásra a magyar szerző első kötetében. A gyerekeket és felnőtteket egyaránt lefoglaló rejtvényes böngészők rendkívüli képi világgal és fejtörőkkel szórakoztatják az egész családot.

Közeleg a karácsonyGiada Francia: Közeleg ​a karácsony

Karácsonyig még van 24 nap. Töltsd ezt az időszakot Mikulás manóival, így varázslatos élményekben lesz részed. December elsejétől mindennap nyisd ki a megfelelő számú ablakot, hogy találkozz a manókkal. Az ő segítségükkel a te otthonod is egyre hangulatosabb lesz. A manókkal apró játékokat, dekorációkat készíthetsz, mesélnek majd mókás történeteket, bemutatják az Északi-sark hagyományait, süthetsz velük sütit, és Mikulás kedvenc dalaira táncolnak majd veled, amiből egy egész Spotify lejátszási lista készült. Kezdődjön a visszaszámlálás a BOLDOG KARÁCSONYig! Adventi kalendárium 24 ablak mögött megbújó feladattal Mindennap nyiss ki egy ablakot és élvezd a Spotify-ról hallgatható dalokat 2 éves kortól

Tesz-vesz szótárRichard Scarry: Tesz-vesz ​szótár

Ebben a könyvben több mint 1500 szót és ugyanannyi képet találsz. Sőt mi több, háromszor annyi szót, mert a TESZ-VESZ SZÓTÁR-ban a magyar szavak mellett angol és német szavakat is találsz. Igazi szótárt tartasz a kezedben, amelyet, remélem, örömmel forgatsz majd, hiszen a képek – mint egy negyedik, közös nyelv – sokat segítenek.
Meglátod, milyen érdekes összehasonlítani a három nyelv szavait. De jó, ha tudod, hogy az angol és német szavak kiejtése eltér az írástól. Ha még nem tanulsz idegen nyelvet, kérj meg valakit, aki tud angolul vagy németül, hogy tanítson meg a helyes kiejtésre.
Még egy mulatságot találsz majd a könyvben. A könyv írója és rajzolója Richard Scarry sok apró rejtvényt ad fel neked, így a böngészés mellett még keresgélhetsz is!
Jó szórakozást!

A világ ünnepeiAna Delgado: A ​világ ünnepei 

Ünnepelni mindenki szeret! Farsang, az új év kezdete, az élet körfogása, vallási ünnepek… Mind kiváló alkalom arra, hogy összegyűljünk, és a családunkkal vagy szélesebb körben ünnepeljünk énekeljünk, táncoljunk, jól érezzük magunkat. Tarts velünk egy lenyűgöző körútra, amely a világ nagy ünnepeire visz el.

Minden új könyvünket megnézhetitek, ha az alábbi képre kattintotok az egérrel, vagy (tableten és okostelefonon) koppintotok az ujjatokkal.

Borítók