Amit a könyvtárosok is „utálnak”

Kedves Olvasóink!

Szeretjük vagy sem, de tény, hogy könyvtárunk számára jogszabály írja elő, hogy időről időre - konkrétan 5 évenként - ellenőrizzük, megvan-e az összes könyvünk, hangoskönyvünk DVD-nk stb., ami a nyilvántartásainkban szerepel.

"leltár"Mivel legutóbb 2019-ben leltároztuk állományunkat, így sajnos idén újra neki kell veselkednünk ennek a nem túl lélekvidámító feladatnak. Ezt a munkát csak úgy tudjuk a lehető legkevesebb hibával és a lehető leggyorsabban megcsinálni, hogy a folyamat közben minden könyv ott van, ahol a nyilvántartások alapján lennie kell (azaz vagy a polcon, vagy Önöknél kikölcsönözve). Ez pedig nem érhető el másképp, csak ha a leltár ideje alatt bezárunk és nem kölcsönzünk és nem is vesszük vissza a könyveket.

Erre való tekintettel felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a veresegyházi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár 2024. július 8-a és 28-a között zárva tart! Ez idő alatt a kikölcsönzött könyveket sem vesszük vissza!

Természetesen, mint legutóbb is, úgy idén is lehetőség lesz arra, hogy a zárvatartás idejére több könyvet kölcsönözhessenek és azok hosszabb ideig lehessenek Önöknél.