Maggies Stiefvater: A Hollófiúk sorozat

"Maggies Stiefvater: A Hollófiúk sorozat"Óvakodj az élőktől! Ne bízz a holtakban! II. Richard Gansey már évek óta, megszállottan kutat egy eltűnt, alvó király, Glendower után, akit ha felébreszt, az teljesíti egy kérését. Az idő elteltével, szép lassan barátait is bevonja a keresésbe: Ronant, aki álmokat rabol meg; Adamet, aki elérte, hogy más rendelkezzen élete fölött; Noah-t, akinek már nincs is igazi élete, hisz több száz éve halott; és Blue-t, aki szerelmes Gansey-be, miközben kis kora óta tudja, egyetlen csókjával meg fogja ölni szerelmét.
Blue Sargent a Róka utca 300. alatt lakik, anyjával és annak jósnő társaival. Blue önmaga nem rendelkezik a jövőbelátás képességével, csupán felerősíti az energiákat, ezért otthon segétkezik a jóslások alkalmával. Kiskora óta üldüzi a tudat, hogy egyszer, ha megcsókolja szerelmét, az illető meghal. Ezért sem repes az örömtől mikor találkozik a Hollófiúkkal és az eleinte kissé ellenszenves Gansey iránt erősebb érzelmeket kezd táplálni. Egyre jobban a csapat részesévé válik, egyre közelebb kerülnek az alvó királyhoz, és egyre nyomasztóbbá válik Gansey halálának közelsége; ám ezt nem csak Blue-nak köszönhetően tudják. Cabeswater ugyanis, a mágikus erdő sokkal több meglepetést tartogat, mint az bárki is hinné.
A végjáték megkezdődött. Az álmok és a rémálmok egybefolynak. A szerelem és a veszteség egyre inkább elválaszthatatlanná válik. És a keresés már nem egy konkrét útvonalra szorítkozik.

Amikor először beleszerettem ebbe a könyvsorozatba, a IV. rész borítója fogott meg. Amiatt kezdtem el olvasni a sorozatot, és abszolút nem bántam meg. Nagyon szeretem a misztikus, kalandos és kissé érzelmes történeteket, ez a sorozat pedig pont ilyen. Mindenkinek ajánlom aki a kalandos, és váratlan fordulatokkal teli regényeket szereti.

Kádár Anna