Usch Luhn: Póniszív

"Póniszív"Anni imádja a lovakat és a pónikat! De ki ne tenné, nem igaz? Amikor olyan kedvesek és barátságosak, csakúgy mint Póniszív, történetünk főszereplője. Ez a kis vadló szabadon él egy erdőben anyukájával és többi társával. Ám az ő és a kislány élete is izgalmas fordulatot vesz, mikor egymásra találnak az erdőben.
Anni és családja alig 6 hónapja költöztek Csodafalvára, egy kedves kis városba egy erdő mellett. Anni sokat érzi magát egyedül, mivel csak néhány barátra tett szert az elmúlt hónapokban. Épp ezért nagyon sok időt tölt történetek lerajzolásával. Gyakran rajzol olyan történeteket amik megtörténtek vele, és szívesen emlékszik rájuk, de szívesen rajzol általa kitalált történeteket is. Ki hitte volna hogy a kitaláció egy nap valósággá válik. Egy napon Anni, erdőbe tett sétája közben talál egy ménest, és összebarátkozik Póniszívvel. Ám vigyáznia kell, nehogy bárki tudomást szerezzen Póniszívről, mert az a vadlovak szabadságába is kerülhet. Innen indul Anni és Póniszív közös története, amelyben számtalan kalandon veszenk részt, és néhány közös barátra is szert tesznek.

Azt gondolom minden történetnek megvan a maga varázsa. Ebben a könyvben a főszereplő kislány és a póni között kötött barátság egy rendkívül szívmelengető érzést ad az olvasónak. Nagyon jól leírja milyen lehet egy ember kapcsolata és bizalma egy állattal, úgy hogy azt fiatal gyermekek is megérthetik. Ezt a könyvsorozatot kisebb gyerekeknek is szívesen ajánlom, mert egyszerű nyelvezete ellenére nagyon élvezhető olvasmány. Én is ezzel a könyv sorozattal szerettem meg az olvasást, és még a mai napig is szívesen olvasom az újabb történeteit, tehát akár idősebb, 13-14 éves fiatalok is örömüket lelhetik az olvasásában. A sorozatnak eddig 14 része van, minden könyve új és izgalmas történeteket ír le, és még várhatóak további történetek is!