John Green: Csillagainkban a hiba

 

"Csillagainkban a hiba"John Green ezen regénye okkal vált megjelenése évében a New York Times listavezetőjévé, és lett a fiatalok körében az egyik legkeresettebb romantikus könyv. Minden megvan benne, ami a műfajtól elvárható: magával ragadó cselekmény, szerethető karakterek, egy kis pimaszság, tragikum és persze romantika.

A történetben a tizenhat éves rákbeteg lány, Hazel Grace Lancester életébe kapunk betekintést, életének azon fontos szakaszába, ahol ismeretséget köt a támaszcsoportban megjelenő Augustus Watersszel, aki szintén hasonló cipőben jár. Egyikük egy fél működő tüdővel, másikuk egy fél lábbal kevesebbel éli a véges számú, egyhangú mindennapokat, amiket csak ez a sorsfordító találkozás tölt meg igazán élettel…

Kettejük különös románca, visszafordíthatatlan élethelyzete, a mindent átjáró humor és intelligencia kényszerítik az olvasót akár hosszan az éjszakába nyúló olvasásba.

Láthatunk itt első szerelmet, kínos vallomást, utazást, veszekedést, gyászt, örömöt, bánatot… Teljes érzelmi hullámvasút!

Nekem személyes kedvencemmé vált, sokadik olvasásra is képes volt újra meg újra megérinteni és megnevettetni. A könyv alapján készült, azonos című film ugyancsak nagy kedvenc, hozta a könyv színvonalát.

Ajánlom ezt a regényt mindazoknak, akik nem riadnak vissza a romantika és a dráma még éppen nem csöpögős, intelligensen szerkesztett elegyétől, akik nem bánják ha könnyek áztatják a könyv lapjait, és akik szeretnének jókat nevetni.