Veresi Filmklub Online

 

Amíg a járványhelyzet miatt erre kényszerülünk, addig a "Veresi Filmklub" nevű, zárt Facebook csoportban fogjuk megtartani „összejöveteleinket”.

Hogyan néz ez ki a gyakorlatban? Nos, úgy képzeltük, hogy – alkalmazkodva a technika nyújtotta lehetőségekhez és persze korlátokhoz is – minden összejövetel 3 részből állna.

  1. Minden hónapban, egy előre meghirdetett időpontban (például csütörtök este 18:00 órakor) összegyűlünk a csoportban, Majsai László élőben bejelentkezik hozzánk, s röviden elmeséli, hogy miért is az a film kerül vetítésre, ami, összefoglalja az „irányelveket”, azaz felvezeti a mozit.
  2. Ezt követően kitesszük ide a filmet, amit az elkövetkező 24 órában, mindenki a saját időbeosztásának megfelelő időpontban, megnéz.
  3. Végül mind újra összegyűlünk, szintén egyeztetett időpontban (például pénteken 19:00-20:00-ig), amikor is Házi-mozi-gazdánk (azaz Majsai László) élőben megosztja velünk a filmmel kapcsolatos gondolatait, amihez – hozzászólások formájában – hozzáfűzhetjük mindazt, ami nekünk jutott eszünkbe, vagy éppen feltehetjük a kérdéseinket is.

Az első találkozásra 2020. április 23-án (csütörtökön) 18:00 órakor kerül majd sor. A filmnézést követő beszélgetést pedig 2020. április 24-én (pénteken) 19:00-20:00 óráig tartjuk meg.

Maradjunk otthon, nézzünk filmet együtt és beszélgessünk róla jókat!